Koç Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümümüz bilimsel bilgilerin ışığında bireylere sağlığını destekleyici, yaşam tarzlarına uygun sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmaya ve tıbbi tedavilerini desteklemeye yönelik hizmet veriyor. Sağlığı koruyucu ve bireye özgü tıbbi beslenme programları hazırlamak her zaman önceliğimizi oluşturuyor. Ekibimiz serviste yatan hastaların tedavilerini destekleyici beslenme planları oluşturmanın yanı sıra, doktor ve/veya diyetisyen tarafından belirlenen hasta menülerini de besin öğesi içerikleri ve hastalıklarını dikkate alarak planlıyor.
Beslenme ve Diyet Bölümümüze başvuran hastalarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretirken, sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik davranış değişikliği oluşturmayı hedefliyoruz. İlk görüşmede beslenme alışkanlıkları, sağlık problemleri, kan bulguları, fiziksel aktivite durumu gibi birçok kriter kapsamlı olarak değerlendiriliyor. Gerekli görüldüğü aşamada hastalarımızın vücut analizi ve ölçümleri yapılıyor. Ölçümleri, fiziksel özellikleri, hastalıkları ve kan bulgularının incelenmesiyle “kişiye özel tıbbi beslenme tedavisi” oluşturuluyor ve düzenli olarak takibi yapılıyor.
Koç Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü olarak Avrupa Parenteral ve Enteral Beslenme Derneği tarafından geliştirilen NRS 2002 formunu kullanılarak tüm hastalarımızı malnütrisyon riskine karşı tarıyoruz. Bu tarama hastalarımızın sağlığı için önemli göstergelerden birini oluşturuyor.
Bunun yanı sıra diyetisyenlerimiz yazılı ve görsel basında yer alarak toplumda sağlıklı beslenme bilincinin gelişmesine katkı sağlıyorlar.