DOKTORLARIMIZ

Doç. Dr. Hale Yapıcı Eser

Psikiyatri

Doç. Dr. Hale Yapıcı Eser
  • 2013’te uzmanlık eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde tamamladı.
  • Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi MD-PHD programı kapsamında başladığı Nörobilim doktora programını 2006-2013 arasında tamamlayarak bilim doktoru unvanı almaya hak kazandı.
  • 2011’de Danimarka’da bulunan Kopenhag Üniversitesi Biyolojik Psikiyatri Enstitüsü’nde psikiyatrik genetik üzerine, 2012’de Harvard Üniversitesi McLean Hastanesi’nde psikotik bozukluklar bölümü ve 2016’da aynı üniversitede depresyon, anksiyete ve stres araştırmaları merkezinde kısa sürelerle araştırmalarda bulundu.
  • Koç Üniversitesi Nörobilim Doktora Programı eş koordinatörü, KUTTAM yönetim kurulu üyesi ve Koç Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Psikoterapi Merkezi (KUPTEM)'in direktörü olarak görev yapıyor.
  • Stresin etki mekanizmaları, duygudurum ve anksiyete bozukluklarının nörobiyolojisi ve fenomenolojisi konularında araştırmalar yürütüyor.
  • Bilişsel davranışçı terapi konusunda eğitim aldı.
  • Başlıca klinik ilgi alanları şöyle:
    • Duygudurum bozuklukları,
    • Anksiyete bozuklukları,
    • Stresle ilişkili bozukluklar,
    • Parkinson hastalığı ve diğer nörolojik hastalıklar ve obeziteye eşlik eden psikiyatrik bozukluklar.

EĞİTİM

Eğitim Kurum Yıl
Temel Nörolojik Bilimler Doktorası Hacettepe Üniversitesi 2006 - 2013
Psikiyatri Uzmanlık Eğitim Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2008 - 2013