1. KOÇ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ
  2. HABERLER

Koç Üniversitesi Organ Nakli İmmünoloji Araştırma Mükemmeliyet Merkezi (Tırex) Açıldı

TIREX_Acilis_Duyurulari_Web_Push.png

Avrupa Komisyonu “Ufuk2020” Programı desteğiyle Koç Üniversitesi Hastanesi çatısı altında kurulan Organ Nakli İmmünoloji Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi TIREX açıldı. Açılış töreninde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye’deki ilk böbrek naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Haberal, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, merkezin kurulumunda öncü rol oynayan Prof. Dr. İhsan Solaroğlu, Hannover Tıp Fakültesi Transfüzyon Tıbbı ve Organ Nakli Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Rainer Blasczyk ve TIREX Direktörü Prof. Dr. Caner Süsal merkezin amaçları, organ naklinin tarihi ve organ reddini önleyici yenilikçi tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdiler. Canlı organ nakillerinde Türkiye ve Ortadoğu bölgesi dünyada ilk sıralarda yer almakta ancak bu konudaki araştırma potansiyeli yeterince değerlendirilememektedir. Açılış etkinliği, bu atıl potansiyelin ortak kullanımını tetiklemek amacıyla Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’dan önemli uzmanları bir araya getirdi.

TIREX Merkezi bünyesinde yer alan Sağlık Bakanlığı tescilli Doku Tipleme Laboratuvarı, dünyada altın standart haline gelen ileri immünolojik testleri rutinde uygulayarak organ ve kemik iliği nakli hastalarının mükemmel hizmete ulaşımını sağlıyor. TIREX, hastalara üstün seviyede hizmet vermenin yanı sıra klinik ve bilimsel araştırmalar yapan, yenilikçi tedavi ve testler geliştiren bir merkez olmayı da hedefliyor. Sağlık sektörünün gelişimine hizmet edecek ve Türkiye’nin bilgi tabanlı rekabet gücünün geliştirilmesine katkıda bulunacak nitelikli araştırmacılar yetiştirmek de merkezin hedefleri arasında bulunuyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.