Gebelik İzlemi

Gebelik izlemi, gebeliğin başından lohusalığın sonuna kadar olan dönemi kapsıyor. Bu özel dönemi huzur ve güven içinde geçirmeniz için deneyimli ekibimiz hem fiziksel hem duygusal ihtiyaçlarınızı gözetiyor, sizi ve bebeğinizi yeni hayatlarınıza hazırlarken tüm detayları titizlikle ve özenle takip ediyor.

Gebelik izlemi sürecinin aşamaları kısaca şöyle sıralanıyor: Gebelik haftasının belirlenmesi, anne ve bebeğin sağlık durumunun değerlendirilmesi ve gebe için uygun bakım planının oluşturulması, gerekli tarama testleri ve ultrasonografilerin yapılması, gebelikte ortaya çıkabilecek sorunların öngörülmesi ve önlenmesi, sorun geliştiğinde mümkün olduğunca erken dönemde tanı alması ve perinatoloji ekibinin de desteğiyle uygun yönetim planının aileye sunulması amacıyla düzenli kontrollerin sağlanması.

Normal gebelerin ve yüksek riskli gebelerin izlemi hastanemizin 1. katındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde sağlanıyor.

Doğum sonrasındaki dönemde ise annelere lohusalık bakımı ve emzirme desteği veriliyor. Doğum sonrası depresyona yönelik taramalar da yine ekibimiz tarafından gerektiğinde psikolog desteği ile özenle yerine getiriliyor.
 

Doğum Salonu

 Hastanemiz 3. katında modern teknoloji ile donatılmış özel bir doğum servisimiz bulunuyor. Doğum yapmakta olan gebelerimizin travay (sancı) izlemi ve doğumu aynı odada tamamlanabiliyor. Böylece doğum anında anne adayının ayrı bir odaya nakli gerekmiyor. Kendisine ait banyo ve tuvaletleri bulunan ve yaklaşık 40 metrekare olan odalarımızın her birinde sadece bir gebeye hizmet veriliyor. Huzurlu ve güvenli bir doğum için tüm detayların önceden planlandığı odalarımızda hem yüksek hem de düşük riskli gebelerin izlemi ve tedavisi ailelerinin yanında yapılabiliyor.

Doğum için yatırılan hastalarımızın izlemi, ebe ekibimiz tarafından ilgili hekim ile yakın işbirliği ile modern yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Doğum eylemi süresince epidural analjezinin uygulandığı konvansiyonel doğum izlemine ek olarak solunum egzersizleri, masaj, akupres, aromaterapi, fitoterapi, homeopati, sıcak ve soğuk uygulamaları, doğum topu, itme pozisyonu gibi travay ve doğuma yardımcı teknikleri de uygulanabiliyor.
Tüm ekibimiz, öncelikle ağrı kontrollü doğum (Epidural analjezi) ile birlikte mümkün olduğunca epizyotominin kullanılmadığı normal vajinal doğumu hedefliyor. Doğum süreci boyunca gebelerimizin hareketleri ve yeme ve içme alışkanlıkları kısıtlanmadığı gibi lavman gibi işlemler de yapılmıyor.

Doğum sonrasında “Bebek ve Anne Dostu Hastane” olarak anne ve bebeğinin ten tene temasını önemsiyoruz ve doğumun ardından anne ve bebeğin iletişimi için en kısa zamanda emzirmeyi teşvik ediyoruz. Ekibimizde bulunan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanımız, anne ile ilk temasının ardından yenidoğan bebeğin temel ilk bakımını ve kontrollerini de doğum salonunda anne yanında gerçekleştiriyor.
 
Doğum sonrasında bebeğinin kordon kanı ve göbek kordonunun saklanmasını isteyen aileler için Sağlık Bakanlığı’nca ruhsatlandırılmış olan kordon kanı bankalarıyla çalışıyoruz.

Doğum Servisimizin en önemli avantajlarından bir diğeri ise yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile bitişik konumlandırılmış olması. Tüm güncel imkanlara sahip olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz, ülkemizin en iddialı üniteleri arasında yer alıyor.