Formu doldurun, meme muayene randevunuzu oluşturmak için hemen sizi arayalım!

İşlenen kişisel verilerinize ilişkin detaylı bilgilere Hasta Aydınlatma Metni’nden ulaşabilirsiniz.

 

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSİN BİRÇOK YOLU VAR!
 

MEME KANSERİ ERKEN TEŞHİS EDİLDİĞİNDE,
HASTALARIN %99’UNUN TEDAVİYE OLUMLU YANIT VERİYOR.



Meme Kanserinin Erken Teşhisinde 3 Altın Kural
 Memenin Farkında ol, Düzenli Kontrolleri Aksatma, Mamografi çektir
 Memede kitle kanserin en sık görülen bulgusudur! 


Meme kanseri, kadın sağlığını tehdit eden, ancak erken teşhis ve tedavi edilebilen bir hastalıktır. Meme kanseri, süt bezleri veya süt kanallarını oluşturan hücrelerin değişmesi ve anormal şekilde çoğalmasıyla ortaya çıkar.  Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her 8-10 kadından biri ömür boyu meme kanseri olma riski taşır.  Artan yaş, ailede meme kanseri olması, genetik yatkınlık, erken ilk adet yaşı, geç menopoz, doğum yapmamış olmak, menopoz sonrası uzun süreli hormon tedavisi, alkol, fazla kilo, ve hareketsiz yaşam meme kanseri riskini arttırır. Diğer yandan bu ek risklerden hiçbiri olmasa dahi meme kanseri olabilirsiniz.
 
MEME KANSERİ İÇİN EN ÖNEMLİ RİSK FAKTÖRÜ SADECE KADIN OLMAKTIR!
 
Bir kadının birinci derece akrabasında (anne, kız kardeş, kız) meme kanseri hikayesi varsa kendisinde meme kanserine yakalanma riskinin neredeyse iki katına çıkmaktadır. Kişide kalıtsal meme kanserine neden olduğu bilinen ya da koruyucu genlerde bozukluk tespit edilirse kanser olma riski çok daha yüksektir. Bu durumda genetik danışma eşliğinde koruyucu önlemler alınabilir.
Meme kanserine yakalanan kadınların sadece %5-10’unda kalıtsal genetik mutasyon saptanmaktadır.
 
Sağlıklı Yaşam ve Erken Tanı Hayat Kurtarır
 
Meme kanserinde erken tanı kritik bir öneme sahiptir. Öyle ki erken teşhisle meme kanseri hastaları tedaviye %99 oranında olumlu yanıt verir. 40 yaşından itibaren yıllık mamografi, doktor muayenesi, kendi kendine muayene, erken tanı sürecinde büyük önem arz eder. Hatta ilk meme muayenenizi 30’lu yaşların başında olmanız, meme yapınızı ve risk grubunuzu öğrenmeniz, risk azaltıcı önlemleri değerlendirmeniz açısından değerlidir.
 
Hiçbir şikayetiniz olmasa bile düzenli kontrollerinize devam etmelisiniz.
 
Kendi kendine meme muayenesi aslında erken teşhis yöntemi değildir, ancak farkındalığınızı artırır. Meme yapısını tanıyan bir kadın olası değişiklikleri, bulguları daha kısa sürede farkeder, doktora gider.
 
Memede yumru, meme dokusunda çukurlaşma, meme başının geri çekilmesi, meme başı akıntısı, koltuk altında şişlik, meme başı derisinde pullanma, sulanma gibi egzama benzeri değişiklikler olması, memenin asimetrik büyümesi ve kızarıklık meme kanseri belirtisi olabilir.
 
 
Tedavide Multidisipliner Yaklaşımlar
 
Meme kanseri tedavisi kişiye özeldir. Multidisipliner bir yaklaşım gerektirir ve cerrahi, onkolojik tedavi ve radyoterapi bu disiplinlerin 3 ana ayağıdır.
 
Kendi kendine meme muayenesini uzman doktorumuzdan öğrenmek için videomuzu izleyebilirsiniz.
 
Koç Üniversitesi Hastanesi olarak, yüksek standartlarla ve uzman doktorlarımızla meme kanseri riskini en aza indirmek için yanınızdayız. Multidisipliner tedavilerimiz ve yaklaşımlarımızla olası tedavi sürecinin doğru, güvenli, ve konforlu şekilde geçirilmesini sağlıyoruz.
 

Siz de çağrı merkezimizle iletişime geçin, meme kanseri kontrolünüzü aksatmayın!