Girişimsel radyoloji, radyolojik görüntüleme yöntemleri yani, ultrasonografi, anjiyo, tomografi ve seyrek olarak manyetik rezonans görüntülemeyi bir kılavuz olarak kullanarak tedavi yapan bölümdür. Tedavi işlemleri ameliyat değildir. Yapılan tedavilerin çoğu daha önce ameliyatla yapılan işlemlerdir ve girişimsel radyoloji tedavileri ile bu işlemler artık ameliyatsız yapılabilmektedir. Girişimsel radyoloji, kardiyoloji (sadece kalp hastalıkları) ya da göz hastalıkları gibi, bir tek organ ya da alan ile uğraşmaz. Vücudun her bölgesinde yapılan tedaviler vardır.
Girişimsel radyoloji tedavileri kalp damarları dışında vücuttaki tüm damar hastalıklarının tedavisini kapsar. Bunlar damar tıkanıklıkların açılarak (balon, stent ya da damar tıraşlama) tedavisi, damar anevrizmalarının anjiyo ile tedavisi, kanamaların giderilmesi, karaciğer tümörlerinin, miyom, prostat büyümesi gibi hastalıkların embolizasyon ile tedavilerini kapsar.
Girişimsel Radyoloji her organ ve tümörden yapılan iğne biyopsisi, apse drenajları, safra yolu ve idrar yolu tıkanmalarında geçici ya da kalıcı tedavileri sağlar. Özellikle karaciğer, kemik ve akciğer kanserlerinin bir kısmında kanser tedavisi yapar. Bacak varisi damar anomalilerinin (arter ya da venöz malformasyon) tedavisini yapar. Bu tedaviler anjiyo ile ya da anjiyosuz olabilir. Girişimsel tedavilerinin ortak noktası her işlemin küçük bir iğne deliğinden yapılması ve ameliyat gerekmemesidir. İşlemler sırasında ağrı tamamen kesilir ve hastalar ağrı hissetmez; tedavilerin çoğunda hasta aynı gün evine gönderilebilir. Tedavilerinde kullanılan malzemeler genellikle yüksek teknoloji içeren malzemelerdir.